Hederspris Guldbussen 2017

Guldbussens hederspris tilldelas Toni Schönfelder som har gjort väsentliga avtryck under nästan ett halvt sekel i turistbussbranschens tjänst. Toni har ALLTID haft branschens bästa för ögonen och inte minst ett gigantiskt hjärta samt patos för det lilla turistbussföretagaren.
Få har betytt så mycket för branschen och tomrummet som han lämnar efter sig, när han nu slutar med ålderns rätt, blir både stort - och inte minst — mycket tråkigare.

Toni tackar och vill gärna skicka denna kommentar
Resekonsulterna = RK travel
är en verksamhet som upplever ett väldans lyft där man inom snar framtid kommer förändra hela branschen till det bättre, fler som kommer upptäcka turistbussen som ett alternativ eller komplement till annat resande. Företagsledningen för RK gav mig som första ”gubbe” i branschen ett hederspris ”Guldbussen” det värmer, däremot att jag lämnar med ålderns rätt, nåja, lämnar en bransch som jag har känt för är korrekt, men inte lämnar jag vara företagare, där finns hur mycket som helst att göra i olika branscher som alla har fantastiska möjligheter, det gäller bara vara med och som sagt ha ett kontaktnät som hänger med.

Låt mig som avslutning skicka med en 2 länkar med passande musik, hela Underhållningsbranschen lever på duktiga bussresearrangörer som fyller Arenorna runt om i landet med förväntansfulla gäster. Länk ”ett” (1) är symbolisk, med samarbete blir även de största ännu större och än mer eftertraktade till glädje för en hel värld.

Länk två (2) är symbolisk den också. Muren föll och miljoner fick uppleva frihet från ett system där alla tvingades tänka lika, i ett system som hindrar utveckling, denna länk berör DDR, ett land som jag hade extra mycket att göra med då den svenska staten var engagerad och vi från SJ ägda GDG fick utföra sådant man kunde skriva en bok om, det lärde mig vad system där man inte får tala fritt, skapa egna sanningar och vad man gör med människor.

FREEDOM är något som man inte får, utan måste kämpa för, var eviga dag, något som många inte förstår utan tror att detta är gratis, och detta gäller för oss alla, var med och se till och hindra planhushållning inte får verka fritt i Sverige. I Sverige har vi etablerat planhushållningen inom kollektivtrafiken som är som en cancer svulst i samhället, och för detta finns det rätt många som tror att det är bra och ännu fler som skor sig – när det istället tar alla resurser och möjligheter till innovationer, tillåter en kapitalförstöring som saknar motsvarighet, skapa lyd människor, osanningar frodas och allt betalas med den ende skattebetalaren som snart blir medveten om att det saknas pengar överallt, i sjukvården, äldrevården, rättssäkerheten ja det är bara rabblar upp samtidigt som ett fåtal personer i kollektivtrafiken är ansvariga och beställer ett biljettsystem i Australien som aldrig tas i drift till en kostnad av runda 4 miljarder kronor och ingen är ansvarig.

  1. Här följer en länk som visar hur stor blir mycket större och att ingen är så stor att man inte kan samarbete
  2. ”Freedom” med muren i Berlin som bakgrund får mig återuppliva en tid som jag helst velat slippa.


Ladda ner diplomet som PDF